>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК запропонував реформу в сфері боротьби з допінгом

Нова система запрацює до зимових Олімпійських ігор 2018 року. 

МОК запропонував реформу в сфері боротьби з допінгом
Фото: ligaevropy.com

Всесвітньому антидопінговому агентству (WADA) слід створити спеціальну незалежну структуру, яка робитиме перевірку й контроль результатів аналізів спортсменів. Рішення про санкції щодо нечесних атлетів повинен ухвалювати Міжнародний спортивний арбітраж (CAS), а не федерації.

Відповідні пропозиції Міжнародного олімпійського комітету (МОК) схвалили в суботу, 8 жовтня, учасники V Олімпійського саміту, який проходив за зачиненими дверима у швейцарській Лозанні. Учасники саміту ухвалили відповідну декларацію, передає DW.

"WADA є платформою в цій спільній боротьбі", - заявив президент МОК Томас Бах. Водночас президент WADA Крейг Ріді зазначив, що для самого агентства це означає "значні додаткові повноваження". Йдеться також і про те, що WADA зможе вести спостереження за національними антидопінговими програмами.

Досі контроль за дотриманням антидопінгових правил був у компетенції національних антидопінгових агентств або міжнародних спортивних федерацій, які також ухвалювали рішення про застосування санкцій щодо нечесних спортсменів.

У WADA обговорять втілення ухвалених пропозицій МОК під час засідання виконкому і опікунської ради агентства 19-20 листопада у Глазго. Планується, що нова система запрацює до зимових Олімпійських ігор 2018 року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram