>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Порошенко нагородив призерів Олімпіади та Паралімпіади-2016

Президент пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб наші спортсмени гідно виступили на Іграх у 2018-му і 2020 роках.

Президент Петро Порошенко нагородив державними нагородами українських спортсменів - призерів Олімпійських і Паралімпійських ігор.

"Звичайно ж, я підписав укази про нагородження високими державними нагородами чемпіонів, призерів Олімпійських і Паралімпійських ігор 2016 року. Користуючись цією нагодою, я з величезним задоволенням хотів би вручити державні нагороди вам, дорогі наші спортсмени", - сказав він на зустрічі з олімпійцями та паралімпійцями.

З-поміж олімпійців президент нагородив одну спортсменку орденом княгині Ольги II ступеня, одного спортсмена - орденом "За заслуги" II ступеня і шістьох - орденом "За заслуги" III ступеня.

З-поміж паралімпійців п'ятьох спортсменів нагороджено орденом "За заслуги" II ступеня і шістьох - III ступеня, одного спортсмена - орденом "За мужність" II ступеня і двох спортсменів - орденом "За мужність" III ступеня, а також двох спортсменок - орденом княгині Ольги III ступеня.

Порошенко зазначив, що в Україні гостро стоїть питання створення сучасної спортивної інфраструктури, забезпечення високоякісним обладнанням та інвентарем. Окрім того, він звернув увагу, що технічний стан більшості спортивних об'єктів потребує оновлення.

"Як президент я підтримаю кожну науково й економічно обґрунтовану пропозицію, спрямовану на досягнення конкретного короткострокового і довгострокового результату, щоб усі наші спортсмени гідно виступили на Олімпійських і Паралімпійських іграх у 2018-му і 2020 роках", - додав він.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх 2016 року збірна України зайняла 31-ше місце серед 206 країн-учасниць, завоювавши 11 медалей - дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові. Це антирекорд виступів України на Олімпіаді.

Паралімпійська збірна України - одна з найсильніших у світі. У Ріо вона стала третьою в загальному заліку з 117 медалями (41 золота, 37 срібних і 39 бронзових). У Пекіні та Лондоні українські паралімпійці були четвертими в загальному заліку, виборовши відповідно 24 і 32 золоті медалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram