>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ріккардо виграв Гран-прі Формули 1 вперше з літа 2014 року

Лідер чемпіонату Ніко Росберг став на крок ближче до титулу.

Ріккардо виграв Гран-прі Формули 1 вперше з літа 2014 року
Фото: EPA/UPG

Австралієць Даніель Ріккардо на "Ред Буллі" виграв Гран-прі Малайзії в неділю, здобувши першу перемогу з літа 2014 року.

Це всього друга гонка в сезоні, коли виграв не «Мерседес". Лідер чемпіонату Ніко Росберг постраждав в зіткненні на старті і був змушений прориватися з останнього місця, а потім отримав штраф за зіткнення з Кімі Райкконеном. Проте він приїхав на подіум, ставши третім. Його напарник і єдиний суперник у загальному заліку Льюїс Хемілтон упустив явну перемогу через двигун, що згорів.

У результаті два перших місця залишилися за гонщиками "Ред Булла" - Ріккардо і Максом Ферстаппеном. Це перший дубль для цієї команди з Гран-прі Бразилії сезону 2013 року.

Четвертим приїхав Райкконен на "Феррарі", п'ятим - Валттері Боттас на "Уїльямсі".

Також очки заробили Серхіо Перес на "Форс Індії", Фернандо Алонсо на "Макларені", Ніко Хюлькенберг на "Форс Індії", Дженсон Баттон на "Макларені" і Джоліон Палмер на "Рено", для якого це перший результативний фініш в сезоні і кар'єрі. Тим часом британець Баттон сьогодні став третім гонщиком в історії Формули 1, якому підкорилася позначка в 300 гран-прі, після Міхаеля Шумахера і Рубенса Баррікелло.

В особистому заліку Росберг за п'ять гонок до кінця сезону збільшив відрив від Хемілтона до 23 очок. У німця 288 очок, а у його суперника - 265. При цьому згорілий двигун Хемілтона, швидше за все, відновленню не підлягає, і йому загрожує штраф за його заміну. Ріккардо своєю чергою фактично гарантував собі третє місце в цьому сезоні, у нього 204 очки, тоді як у Райкконена, що йде четвертим - 160 очок.

У кубку конструкторів "Мерседес" ситуація не змінилася - "Мерседес", "Ред Булл", "Феррарі". Боротьба за четверте місце ведеться між "Форс Індією" і "Вільямсом", відрив між ними всього три очки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram