>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

18-річна тхеквондистка стала першим олімпійським призером-жінкою в історії спорту Ірану

Тепер у скарбничці олімпійської збірної Ірану на Олімпіаді в Ріо два "золота" і три "бронзи".

18-річна тхеквондистка стала першим олімпійським призером-жінкою в історії спорту Ірану
Кимия Ализаде
Фото: EPA/UPG

18-річна іранська спортсменка Кімія Алізаде в п'ятницю вранці здобула бронзову нагороду в змаганнях із тхеквондо на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Ця перемога зробила Кімію Алізаде першим олімпійським призером-жінкою в історії спорту Ірану, повідомляє euronews.

Алізаде була єдиною представницею олімпійської збірної Ірану, яка виступала в 13-й день змагань Олімпійських ігор 2016. На шляху до "бронзи" спочатку вона перемогла свою суперницю з Хорватії з рахунком 7:0. В одній четвертій фіналу вона боролася з тхеквондисткою з Іспанії і здобула перемогу з рахунком 8:7. На шляху до півфіналу в складному поєдинку Кімія Алізаде виграла у таїландки 14:10.

Чемпіонка юнацької олімпіади, бронзовий призер чемпіонату світу та володар кубка Гран-прі Кімія Алізаде в боротьбі за олімпійську "бронзу" боролася з суперницею зі Швеції, володарем "бронзи" чемпіонату Європи і впевнено виграла з рахунком 5:1. Таким чином Кімія Алізаде стала першою жінкою в історії спорту Ірану, яка удостоїлася нагороди на Олімпійських іграх.

"Бронзу" з тхеквондо у ваговій категорії до 57 кілограмів дівчина розділила з єгиптянкою Хедаєю Вахбою. Першу сходинку п'єдесталу посіла британка Джейд Джонс, другою в змаганні стала іспанка Ева Кальво Гомес.

Тепер у скарбничці олімпійської збірної Ірану на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро два "золота" і три "бронзи". "Золото" принесли важкоатлети Кіянуш Ростамі і Сохраб Мораді, а "бронзу" - борці з греко-римської боротьби Саїд Абдвалі, Гасем Резаї і тхеквондистка Кімія Алізаде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram