>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Американський плавець пожертвує $11 тис. на благодійність після скандалу з "пограбуванням" в Ріо

Американець зможе покинути Бразилію після того, як внесе гроші на рахунок благодійного фонду.

Американський плавець пожертвує $11 тис. на благодійність після скандалу з "пограбуванням" в Ріо
Джимми Фейген
Фото: Wikipedia

Американський плавець Джиммі Фейґен погодився пожертвувати $11 тис. на благодійність у Бразилії в обмін на відсутність звинувачень про неправдиве повідомлення про пограбування.

Як повідомляє ABC, про відповідне рішення заявив адвокат плавця в Ріо-де-Жанейро. Він також додав, що угоди вдалося досягти після багатогодинних переговорів із суддею та представниками прокуратури.

Фейґен пожертвує бразильському благодійному фонду Reaction Institute 35 тис. реалів ($11 тис.).

Адвокат також додав, що його підзахисний зможе покинути Бразилію після того, як внесе гроші. А зараз його паспорт у руках влади країни.

Американські плавці Раян Лохте, Джек Конгер, Гуннар Бентц і Джиммі Фейґен 14 серпня розповіли Олімпійському комітету США, що їх пограбували озброєні люди дорогою до готелю в Ріо. Розслідувати справу взялася місцева поліція, проте незабаром вона запідозрила, що спортсмени збрехали і жодного пограбування не було. 17 серпня бразильська поліція заборонила плавцям покидати Бразилію, поки не закінчиться розслідування. Трьох спортсменів зняли з літака і вилучили в них паспорти. Повернувся у США тільки Раян Лохте.

Незабаром правоохоронні органи показали відео з місця, де, за словами спортсменів, їх пограбували. На запису видно, як плавці проходять контроль на вході в Олімпійське селище і викладають гаманці та мобільні телефони - ті, які в них нібито вкрали. На другому відео - конфлікт плавців з охоронцем заправки, де, як вони стверджували, їх пограбували. Один зі спортсменів вибив ногою двері розташованого на заправці магазину, після чого охоронець вимагав відшкодувати збиток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram