>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація хокею підтримала свого керівника у конфлікті з міністром

Зубко і Жданов посперечалися через проведення чемпіонату світу

Федерація хокею підтримала свого керівника у конфлікті з міністром
Фото: fhu.com.ua

Федерація хокею України офіційно спростувала заяву міністра молоді та спорту Ігоря Жданова про те, що "думка віце-президента Георгія Зубка не є позицією федерації". Про це заявив "Українським новинам" прес-атташе Федерації хокею України Юрій Кириченко.

Хокейний функціонер підтвердив, що Георгій Зубко має повне право відповідати на питання з приводу підготовки до чемпіонату світу з хокею адже: "Георгія Зубка одностайно обрали виконкомом федерації, головою організаційного комітету з підготовки та проведення чемпіонату світу у Києві".

Крім того, прес-аташе Федерації хокею зазначив, що, незважаючи на заяви міністра, Георгій Зубко краще за будь-кого володіє ситуацією щодо підготовки до проведення хокейної першості, тому що безпосередньо займається цим питанням.

"Місцевий оргкомітет, який, власне кажучи, і займається усіма питаннями, практичною роботою, ось його очолює якраз Георгій Зубко", - зазначив Юрій Кириченко.

Нагадаємо, конфлікт між міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим і повноважним представником Федерації хокею, відповідальним за підготовку чемпіонату Георгієм Зубком розгорівся після заяв останнього про саботаж хокейної першості. Георгій Зубко відкрито заявив, що міністр бреше, коли каже, що тримає під контролем підготовку чемпіонату світу з хокею 2017.

"Нічого не готово. Досі немає навіть договору оренди київського Палацу спорту в період з 22 по 28 квітня 2017 року. У наявності саботаж. Ми вимагаємо, щоб пан Жданов особисто сприяв процесу підписання договору оренди Палацу спорту, що знаходиться на балансі міністерства, для проведення чемпіонату світу і навчально-тренувального збору національної збірної команди України. Інакше ми будемо проводити масштабні акції протесту і порушувати питання про його відповідність займаній посаді", - повідомив Георгій Зубко.

У відповідь міністр молоді та спорту Ігор Жданов в ефірі одного з телеканалів заявив, що думка Георгія Зубка не є позицією Федерації хокею України, про що його нібито запевнили у самій федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram