>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України може зіграти домашній матч проти Косова в Туреччині

Якщо МЗС дозволить, тоді гру прийме Одеса.

Збірна України може зіграти домашній матч проти Косова в Туреччині
Фото: Federata e Futbollit e Kosovës

Збірна України може зіграти домашній матч з Косово в Туреччині на тому ж стадіоні, де буде гратися виїзний матч проти Туреччини.

Про це повідомив президент ФФУ Андрій Павелко на брифінгу в п'ятницю.

Він пояснив, що у Федерації не було часу чекати офіційної відповіді від Міністерства закордонних справ з приводу того, де приймати збірну не визнаної Україною держави. Тому було прийнято рішення подавати в ФІФА два стадіони - один на всякий випадок в Україні, а інший - на нейтральній території.

"Було прийнято рішення провести обидві [домашні] гри [з Косово і Фінляндією] в Одесі, стадіон "Чорноморець". Якщо МЗС розробить спеціальне положення, як це було в Грузії та інших країнах, з прийому спортивної делегації, то це буде Одеса. Якщо ж буде рішення про нейтральне поле - тоді як варіант розглядається Туреччина", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що остаточне рішення залежить виключно від відповіді МЗС.

Перший матч з косоварами в рамках відбору пройде 9 жовтня.

Нагадаємо, 3 травня конгрес УЄФА прийняв Косово в свої ряди як 55-го члена організації. 14 травня конгрес ФІФА також проголосував за прийняття Федерації футболу Косово в члени організації.

10 червня збірну Косова включили в групу до України на відборі до чемпіонату світу з футболу 2018 року. З усієї групи тільки Україна не визнає Косово як незалежну державу.

Косово проголосило незалежність в односторонньому порядку в лютому 2008 року. Суверенітет Косова визнали більш ніж 110 країн світу, в тому числі США і більшість держав ЄС. Україна не визнає незалежність Косова і не має з цим регіоном дипломатичних відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram