>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Porsche другий рік поспіль виграв гонку "24 години Ле-Ману"

Toyota втратила перемогу на останніх хвилинах добового марафону.

Заводська команда Porsche здобула сенсаційну перемогу у 84-му добовому марафоні "24 години Ле-Ману", вийшовши в лідери в драматичній розв'язці на останніх хвилинах.

Фото: EPA/UPG

Як зазначає Autosport, зі старту перегонів темп задавала Toyota, але на передостанньому колі екіпаж лідерів Ентоні Девідсона, Казукі Накаджими і Себастьєна Буемі мусив зійти з дистанції. Накаджима, який був за кермом, різко сповільнився і повідомив по радіо про втрату потужності. Японець намагався продовжити рух, але лише для того, щоб остаточно зупинитися на стартовій прямій перед початком останнього кола, за 3,5 хвилини до фінішу.

У підсумку перемогу здобув автомобіль Porsche під №2 (Ніл Джані, Марк Ліб і Ромен Дюма). На початку передостаннього кола Джані програвав Toyota понад хвилину.

Другим у трьох колах позаду приїхав інший екіпаж Toyota - Стефан Сарразен, Майк Конвей і Камуї Кобаяші.

Третє і четверте місця зайняли екіпажі Audi: Лукас ді Грассі, Олівер Джарвіс і Лоїк Дюваль відстали від Porsche на 12 кіл, а Марсель Фесслер, Андре Лоттерер і Бенуа Трелує - на 17.

У LMP2 тріумфатором став екіпаж Signatech Alpine - Ніколя Лапьєр, Густаво Менесес і Стефан Рішельмі, вони вийшли в лідери на середині дистанції.

У категорії GTE Pro першу перемогу Ford після повернення у "24 години Ле-Ману" цього року приніс екіпаж Ford Chip Ganassi: Дірк Мюллер, Себастьян Бурде і Джоуї Хенд.

У GTE Am перемогу відсвяткували гонщики команди Scuderia Corsa Ferrari Таундсенд Белл, Білл Свідлер і Джефф Сігал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram