>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український тенісист Марченко повторив найвище досягнення в кар'єрі

Ілля вперше з 2010 року вийшов у півфінал турніру ATP.

Український тенісист Марченко повторив найвище досягнення в кар'єрі
Илья Марченко
Фото: btu.org.ua

Український тенісист Ілля Марченко (94-й у світовому рейтингу) вийшов у півфінал турніру ATP-250 у Досі, обігравши 31-шу ракетку світу Жеремі Шарді.

Ілля приголомшив француза в першому сеті двома брейками поспіль і повів 5:0. Шарді, втім, зумів зробити брейк, але партія залишилася за українцем - 6:3.

У другому сеті Марченко першим зробив брейк за рахунку 2:2, але не втримав перевагу й одразу ж віддав свою подачу. Справа дійшла до тай-брейку, на якому Ілля швидко повів 5:0 і мав у розпорядженні дві подачі. Відразу ж закрити матч не вдалося, але один міні-брейк француза не врятував. Підсумковий рахунок тай-брейку - 7:3, і Марченко у півфіналі.

За вихід у фінал українець побореться з переможцем поєдинку Рафаель Надаль - Андрій Кузнєцов.

Вийшовши до півфіналу, Марченко повторив найвище досягнення у своїй кар'єрі. 2009 і 2010 року Ілля виходив у півфінали турнірів ATP-250 в Москві та Санк-Петербурзі. Найвища рейтингова позиція 28-річного українця також припадає на цей період - у липні 2010 року він був 67-ю ракеткою світу.

Нагадаємо, в першому колі турніру в Досі Марченко здобув, мабуть, свою найгучнішу перемогу, перегравши сьому ракетку світу Давида Феррера. У другому під натиском Іллі відступив російський тенісист Теймураз Габашвілі (50-й у світі).

Ілля, який ще на початку осені бовтався у другій сотні рейтингу і виступав на челенджері, знайшов свою гру після поєдинку збірної України на Кубку Девіса з Литвою. Тоді Марченко за відсутності Олександра Долгополова та Сергія Стаховського взяв на себе лідерство і приніс збірній перемогу.

Після цього Ілля виграв великий челенджер у Монсі й успішно виступив іще на кількох турнірах цієї категорії. Це дозволило йому увірватися в першу сотню світового рейтингу і знову грати на турнірах ATP.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram