>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Комітет з етики відкрив справу проти генсека ФІФА Жерома Вальке

Вальке раніше звинуватили у продажу квитків за завищеними цінами.

Комітет з етики відкрив справу проти генсека ФІФА Жерома Вальке
Жером Вальке
Фото: sport-express.ua

Арбітражна палата комітету з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) відкрила справу проти відстороненого генерального секретаря організації Жерома Вальке, якого підозрюють у корупції.

Уточнюють, що справу проти Вальке відкрили на підставі доповіді, поданої слідчою палатою комітету. "Унаслідок конфіденційності, враховуючи презумпцію невинуватості, арбітражна палата не публікуватиме докладної інформації зараз", - йдеться в прес-релізі ФІФА.

Нагадаємо, генсека ФІФА Жерома Вальке в жовтні усунули від діяльності, пов'язаної з футболом, на 90 днів. ФІФА довідалася про можливу причетність Вальке до продажу квитків на матчі Чемпіонату світу за завищеними цінами.

Разом з Вальке відсторонили президента ФІФА Зеппа Блаттера і президента Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні. 6 січня арбітражна палата комітету з етики ФІФА ухвалила рішення продовжити відсторонення Вальке від футбольної діяльності ще на 45 днів.

У грудні комітет з етики ФІФА відсторонив Зеппа Блаттера і Мішеля Платіні від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, на вісім років. Цим покаранням обернувся скандал навколо підозрілого платежу Блаттера Платіні 2 млн швейцарських франків 2011 року. Санкції комітету з етики, можливо, викреслюють Мішеля Платіні зі списку претендентів на президентське крісло у ФІФА, яке Зепп Блаттер звільнить у лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram