>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В Івано-Франківську побудують стадіон за 8 млн гривень

Федерація футболу розпочала будівництво в рамках програми УЄФА

В Івано-Франківську побудують стадіон за 8 млн гривень
Стадион в Вишневом, построенный по программе "Хет-трик"
Фото: ffu.org.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що в Івано-Франківську побудують новий стадіон в рамках програми УЄФА "Хет-трик".

За інформацією місцевих ЗМІ, стадіон вартістю 8 млн гривень має з'явитися біля наявного "Руху" у квітні-травні наступного року. Він використовуватиметься для дитячо-юнацького футболу і матиме штучне поле, складні трибуни, роздягальні.

Перший стадіон в рамках програми "Хет-трик" відкрили 18 жовтня у Вишневому (Київська область).

"Я щиро радий за Франківськ, тому що було прийнято рішення - наступне таке поле має бути тут, у Франківську. І зазвичай президенти не їздять на такі заходи, але я сказав: треба заїхати. Як би складно не було, ми будемо робити все, щоб розвивати спорт", - заявив Порошенко під час свого візиту в Івано-Франківськ.

Програма "Хет-трик" існує з 2003 року і повністю фінансується з доходів УЄФА від чемпіонатів Європи з футболу. У рамках цієї програми, УЄФА інвестує в будівництво стадіонів, навчально-тренувальних центрів та академій.

Переважно мова йде про невеликі стадіони до 1000 посадкових місць з адмінбудівлею, освітленням і стоянками для автомобілів. Подекуди можливе будівництво більш місткого стадіону, як, наприклад, у Житомирі, де будується 5-тисячник за 10 млн євро. Схожий стадіон, за непідтвердженою інформацією, може з'явитися у Херсоні на базі зруйнованого стадіону "Спартак", де нібито гратиме "Таврія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram