>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА дасть грошей на стадіон для "Таврії" в Херсоні

Місцевий "Спартак" стане сучасним 5-тисячником

УЄФА дасть грошей на стадіон для "Таврії" в Херсоні
Стадион в Сан-Марино, построенный по программе УЕФА
Фото: tavriya.com.ua

УЄФА профінансує будівництво футбольного стадіону в Херсоні, який стане домашньою ареною сімферопольської "Таврії". Як повідомляється на сайті клубу, будівництво буде здійснюватися за програмою "Хет-трик".

Ця програма існує з 2003 року і повністю фінансується коштом доходів УЄФА з чемпіонатів Європи з футболу. В рамках цієї програми, УЄФА інвестує в будівництво стадіонів, навчально-тренувальних центрів та академій.

За цією програмою у тринадцяти областях України вже будуються стадіони місткістю до 1000 місць, з адмінбудівлею, освітленням і стоянками для автомобілів. У деяких ситуаціях можливе будівництво більш місткого стадіону, як, наприклад, у Житомирі, де будується 5-тисячник за 10 млн євро. Схожий стадіон має з'явитися і в Херсоні на базі зруйнованого стадіону "Спартак".

Замість нього побудують не тільки стадіон, який відповідає вимогам Прем'єр-ліги, але і невеликий повнорозмірний стадіон зі штучним покриттям для команд U-21 і U-19, а також для проведення міських та обласних змагань.

Програма "Хет-трик" передбачає передачу землі під стадіон у власність обласної федерації футболу. Як тільки це питання вирішиться - почнеться будівництво/реконструкція стадіону "Спартак".

Нагадаємо, що окупаційна влада Криму дала всім українським командам нові назви. "Таврія" стала ТСК. Щоправда, грати у другій лізі російського чемпіонату їм так і не дозволили. На території півострова проводитиметься чемпіонат під егідою УЄФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram