>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України програла третій матч Євробаскету поспіль

Українці програли збірній Естонії з рахунком 71:78.

Збірна України програла третій матч Євробаскету поспіль
Фото: bprice.ua

У Ризі (Латвія) завершився матч третього туру групового етапу чемпіонату Європи з баскетболу, в якому збірна України зустрічалася з командою Естонії і програла з рахунком 71:78.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на офіційний сайт змагань.

Вирішальною в цьому матчі стала третя чверть.

Українці,яких до початку гри вважали фаворитами, обережно провели стартовий відрізок, який виграли з мінімальним рахунком 15:14. А у другій чверті зуміли створити собі непоганий початок у рахунку - 23:14, довівши загальну перевагу до "+10".

Втім, після перерви суперники помінялися ролями: естонці протягом однієї 10-хвилинки не тільки вирівняли гру, а й створили перевагу "+6" - 22:6. А в заключному ігровому відтинку вже балтійська команда впевнено утримувала свою перевагу і навіть наростила її - 28:27 за підсумками чверті і 78:71 за підсумками матчу.

Найкращим гравцем у складі команди, яка програла цього вечора, став американець з українським паспортом Джером Рендл, на рахунку якого 22 очки. В Олекандра Мішула - 11 балів, Ігоря Зайцева - 10.

Тож у збірної України 3 поразки в 3 матчах й одноосібне останнє місце в групі D (раніше українці програли командам Литви та Чехії). Усі інші колективи вже мають щонайменше по одній перемозі. 9-10 вересня українці проведуть матчі з командами Латвії та Бельгії (обидві збірні мають по 2 перемоги і одній поразці). Для виходу в плей-оф, 1/8 фіналу, збірній Україні необхідно вигравати обидва матчі і розраховувати на осічки суперників в інших матчах групового етапу.

Згідно з регламентом змагань, 6 команд у групі проводять круговий турнір - по п'ять ігор. Чотири найкращі команди виходять з групи в плей-оф, де продовжують боротьбу за медалі.

Нагадаємо, Євробаскет-2015 проходить з 5 по 20 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram