>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Швейцарія схвалила екстрадицію одного з функціонерів ФІФА у США

У екс-президента Федерації футболу Коста-Рики є 30 днів, щоб подати апеляцію в Федеральний кримінальний суд Швейцарії

Швейцарія схвалила екстрадицію одного з функціонерів ФІФА у США
Эдуардо Ли
Фото: EPA/UPG

Швейцарський Федеральний офіс юстиції (FOJ) схвалив екстрадицію колишнього функціонера ФІФА Едуардо Лі (Eduardo Li) в США.

Про це повідомляється у прес-релізі FOJ.

Колишнього президента Федерації футболу Коста-Рики (FEDEFUT) заарештували в Цюриху разом із шістьма іншими посадовими особами ФІФА 27 травня 2015 року на підставі запиту на арешт з боку США.

Після цього його помістили під варту в очікуванні екстрадиції. Офіційний запит про екстрадицію в США, який надіслали 1 липня 2015 року, засновано на ордері, виданому 20 травня 2015 року Управлінням прокурора США для Східного округу Нью-Йорка. Лі звинувачується в отриманні хабара у зв'язку з продажем маркетингових прав на відбірковий етап ЧС-2018 американської компанії, що займається спортивним маркетингом.

Згідно з постановою FOJ, всі умови для екстрадиції виконано. Зазначається, що за факти, викладені у запиті про екстрадицію в США, також передбачається покарання відповідно до швейцарського законодавства (принцип подвійної кримінальності). Згідно з запитом, беручи хабар за виділення контрактів у сфері спортивного маркетингу, Лі серйозно впливав на конкурентну ситуацію і на ситуацію на медіа-ринку в тому, що стосується відбіркових матчів чемпіонату світу. Інші спортивні маркетингові компанії поставили в невигідне становище. Крім того, серед іншого, Федерації футболу Коста-Ріки не вдалося провести переговори щодо маркетингових угод, які могли б виявитися більш вигідними. У Швейцарії така поведінка вважається недобросовісною згідно з федеральним законом про недобросовісну конкуренцію.

Тепер у Лі є 30 днів, щоб подати апеляцію до Федерального кримінального суду Швейцарії, і п'ять днів, щоб повідомити FOJ про свій намір зробити це. Рішення Федерального кримінального суду можуть винести на розгляд Федерального суду Швейцарії (вищий судовий орган Швейцарської Конфедерації) лише за певних обставин - зокрема, якщо є ознаки серйозних недоліків у зарубіжному кримінальному судочинстві.

Нагадаємо, наприкінці травня 2015 року влада США висунула сімом високопоставленим чиновникам з ФІФА звинувачення у рекеті, корупції, шахрайстві і відмиванні грошей. Усіх обвинувачених заарештовано у Цюриху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram