>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-голова РФС: у Капелло є ще один контракт із Росією на 10 млн євро

Фабіо в Москві непогано живеться

Екс-голова РФС: у Капелло є ще один контракт із Росією на 10 млн євро
Фото: EPA/UPG

Колишній президент РФС Микола Толстих розповів про ситуацію з контрактом головного тренера збірної Росії Фабіо Капелло:

«Ми знайшли відповідь, чому сам Капелло до певного моменту не скаржився на заборгованість із зарплати. Досить несподівано для нас в історії з італійським тренером з'явився другий контракт. Не з РФС.

Усі зосередилися на головному контракті - основному трудовому договорі працівника з роботодавцем (Капелло з РФС). А другий контракт, якщо він існує, то там заробітна плата - 10 мільйонів євро (у першому - 6,6 млн).

Тоді в мене питання: цей є контракт чи ні? Якщо є, то з ким його укладено? За які послуги або роботу головний тренер національної збірної країни отримує ще 10 мільйонів євро?

Ми зробили запит синові Капелло, його адвокатам. Минає час. Паніка, відповідей немає. Зі мною не розмовляють. А це серйозне питання. Хто керує Капелло? Людина отримує 7 і 10 мільйонів євро. Якщо це так, то хто ці люди? Друга тема: звідки гроші? Адже десь ці 10 мільйонів беруться, якось виплачуються, до когось доходять. Хто їх розподіляє? У РФС цих грошей немає.

Якщо в Капелло дійсно є другий контракт, то що його пов'язує з фірмами, які підозрюють у відмиванні грошей, торгівлею наркотиками та зброєю?»

Нагадаємо, минулого тижня Толстих відправили у відставку. Тимчасовим головою РФС став Микита Симонян, проте очікують, що найближчим часом РФС очолить Віталій Мутко (нині міністр спорту РФ).

Додамо, Толстих раніше неодноразово критикував Капелло за надто великий контракт, який пролобіював Мутко. Раніше у РФС постійно виникали проблеми з оплатою цього контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram