>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Донбасу" не буде в КХЛ - Колесніков

В Україні грати в хокей неможливо

"Донбасу" не буде в КХЛ - Колесніков
Фото: sport-express.ua

Власник ХК "Донбас" Борис Колесніков розповів про майбутнє своєї команди:

"Зараз вже практично видно, що жодних умов для участі в чемпіонаті КХЛ немає. Немає ні палацу, ні аеропорту. Тому зараз участь у сезоні 2015/2016 навіть нерозумно обговорювати. В Україні більше ніде грати. А грати за кордоном - для кого?

Здебільшого ХК "Донбас" зараз живе дитячим хокеєм. Юні спортсмени, які займаються професійно з п'яти років, мають свою програму. Крім того, у нас близько тисячі хлопчиків і дівчат з міст, які не в зоні АТО: Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка. Ці діти, можна так сказати, ще аматори. Саме цим ми зараз і займаємося".

Нагадаємо, "Донбас" у КХЛ провів лише 2 сезони. У чемпіонаті 2013/14 донеччани увійшли в топ-4 "Західної" конференції. За інформацією ЗМІ, річний бюджет "Донбасу" становив приблизно 20-30 млн євро.

Влітку 2014 року ухвалили рішення, що "Донбас" заморожує участь у КХЛ. Водночас клуб отримав право відновити свій виступ у найсильнішій на континенті лізі, коли ситуація в Україні стабілізується.

Додамо, більшість гравців "Донбасу" залишилися в КХЛ і є лідерами у своїх нових командах. Зокрема, Євген Дадонов, кращий бомбардир Кубка Гагаріна, зараз тягне пітерський СКА у фінал КГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram