>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україні для потрапляння на ОІ-2018 необхідно подолати два відбори

У фінальній частині турніру візьмуть участь 12 збірних

Україні для потрапляння на ОІ-2018 необхідно подолати два відбори
Фото: iihf.com

Міжнародна федерація хокею залишила без змін формат проведення відбору на Олімпійські ігри, які проведуть у південнокорейському Пхенчхані у 2018 році.

В основному турнірі візьмуть участь 12 збірних. Вісім кращих команд у світовому рейтингу і господарі Олімпійських ігор Південна Корея отримають прямі путівки на турнір. Ще три учасники ОІ визначаться за підсумками відбіркового турніру, який складатиметься з трьох етапів.

На першому етапі кваліфікації, який триватиме з 5 по 8 листопада 2015 року, у трьох групах (групи K, L і М) зіграють збірні зі світовим рейтингом з 27-го по 36-те місце.

На другому етапі, який триватиме з 11 по 14 лютого 2016 року, переможці трьох груп приєднуватимуться до збірних, які посідають місця з 18-го по 26-те у  групах G, H і J. Переможці цих груп виходять у фінал кваліфікації, де розіграють три путівки на ОІ з командами, які посідають у світовому рейтингу місця з 9-го по 17-те. Поєдинки відбудуться з 1 по 4 вересня 2016 року.

Збірна України наразі посідає у світовому рейтингу 20-те місце і незалежно від результату на чемпіонаті світу в Польщі не зуміє піднятися вище за 18-те місце або опуститися нижче за 26-те. Таким чином, жовто-сині зіграють на другому етапі кваліфікації до Олімпійських ігор з 11 по 14 лютого 2016 року. Місце проведення турніру визначать пізніше.

Зазначимо, імовірно, в ОІ-2018 не візьмуть участь "професіонали". Керівництво НХЛ має намір заборонити своїм гравцям брати участь у цьому турнірі. Для заміни "реанімують" Кубок світу, в якому братимуть участь найсильніші збірні світу. Основна причина такого рішення НХЛ - це фінанси. Лізі не подобається, що її зірки приносять прибуток МОК, а не НХЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram