>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Австралія виграла Кубок Азії з футболу

"Cоккеруз" переграли південних корейців з рахунком 2:1

Збірна Австралії з футболу виграла домашній Кубок Азії. У суботньому фіналі проти Південної Кореї "соккеруз" виграли з рахунком 2:1.

Для Австралії це була третя участь у Кубку Азії після того, як вона завершила виступи у змаганнях під егідою Конфедерації футболу Океанії, в яких вона чотири рази вигравала Кубок націй ОФК.

Меттью Лекі проти Нам Те Хе
Фото: EPA
Меттью Лекі проти Нам Те Хе

Для визначення переможця у фінальному матчі знадобилися чотири тайми. Основний час закінчився нічиєю - на гол Массімо Луондо (виступає в Англії за "Суїндон Таун") корейці відповіли м'ячем Сон Хюнь Міна (леверкузенський "Байєр"). Обидва голи були забиті на останніх хвилинах кожного тайму.

Золотий для австралійців м'яч було забито на 16-й хвилині першого овертайму. Юрич на лицьовій в оточенні двох захисників зумів прокинути одному з них п'ятою "між" і зробити прострільну передачу у воротарську. Кім Чжин Хьон відбив м'яч прямо на ногу Джеймса Троїзі з бельгійського "Зюлте-Варегема", який пробив над лежачим голкіпером.

Автор переможного гола Джеймс Троїзі
Фото: EPA
Автор переможного гола Джеймс Троїзі

Австралія - Південна Корея 2:1

Голи: Хюнь Мін 90 - Луонго 45, Троїзі 107

Південна Корея: Чжин Хьон, Ду Рі, Хюн Су (Чань Су 88), Юнь Квон, Хюп Лі, Сун Юн, Те Хе (Кьюн Хо 64), Хюнь Мін, Чжу Ху, Тэ Хві, Чжин Су

Австралія: Луонго, Сейнсбарі, Едінак, Круз (Троїзі 72), Лекі, Спіранович, Мілліген, Кехілл (Юрич 64), Девідсон, Франьїч (Маккей 75), Райан

Попередження: Франьїч 6, Девідсон 41, Спіранович 49, Круз 67

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram