>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Міхел: радив Колліні запрошувати легіонерів на топ-матчі УПЛ

Українських арбітрів треба берегти, а не ламати

Міхел: радив Колліні запрошувати легіонерів на топ-матчі УПЛ
Фото: shakhtar.com

Найкращий арбітр світу-2005 словак Любош Міхел, який працює тепер у донецькому "Шахтарі", вважає, що на топові матчі української Прем'єр-ліги слід запрошувати іноземних суддів:

"Коли моя кар'єра наближалася до кінця, стало зрозуміло, що мені по закінченні відразу запропонують посаду куратора суддів у Словаччині. І я тоді своїй дружині відразу сказав: якщо я погоджуся на цю посаду, відразу подавай на розлучення. Це найбільш невдячна робота, яка тільки може бути.

Щоб ставити оцінку Колліні, потрібно порівнювати з тим, як було до нього. Суддівських скандалів було більше, всі скрізь бачили упередженість, "руку "Динамо" і федерації". Колліна відсік усіх від призначень та просування. У нього немає жодної зацікавленості, щоб чемпіоном стало "Динамо" чи "Шахтар". А судді помилятимуться і за Колліни, і за всіх його наступників.

Якби я був главою суддівського корпусу, я б продовжував експеримент з іноземними суддями на топових українських матчах. Коли ми обговорювали це з П'єрлуїджі, його теза була такою: якщо я запрошую іноземних суддів на топові матчі, значить, я не виховав гарних українських. Але коли грають "Динамо" з "Шахтарем" чи "Дніпро" з "Шахтарем", до матчу, під час і після таке напруження, що допущена помилка може просто зламати кар'єру арбітра. Я б запрошував іноземних суддів на такі матчі саме тому, що своїх кращих арбітрів треба берегти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram