>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Білорусі відбудеться "махач" між українцями і росіянами

Господарі в розборки "сусідів" не влазитимуть

У Білорусі відбудеться "махач" між українцями і росіянами
Ультрас "Динамо", архивное фото

Сьогодні в Борисові відбудеться матч відбіркового турніру між збірними Білорусі та України. Незадовго до гри заплановано "махач" (а простіше бійка "стінка" на "стінку") фан-угруповань з України та Росії. Білоруські ультрас, раніше висловивши солідарність з Україною, в "заході" участі не братимуть.

Про це "Сегодня" повідомив один з українських фанів:

"Швидше за все, битва буде в "зеленці", тобто в лісо-парковій зоні, далеко від сторонніх очей. Склад - 70 на 70 або 100 на 100. З боку росіян будуть переважно націоналістичні рухи. Як завжди, "м'ясо" (тобто спартаківці). З нашого - ультрас "Динамо", "Дніпра", "Карпат", "Десни", "Шахтаря", запорізького "Металурга". Без холодної зброї - чисто на руках.

У 2001-му і 2009-му, коли збірна України грала в Мінську, вже були "махачі" між нашими та росіянами, але тоді до останніх підключалися білоруси, і взагалі склад наших суперників перевищував обумовлену цифру. Але зараз білоруси заявили, що займуть нейтральну позицію. Вони розуміють, хто винен в тому, що відбувається на сході України. Безумовно, у майбутній битві є політична складова.

Прикордонники наших уболівальників пропускають. Але от мене висадили з машини, бо побачили в рюкзаку стікери батальйонів "Донбас" і "Азов" і "бандерівці, ми йдемо". Зараз ось їду до білоруського кордону вже в іншій машині".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram