>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Прем'єр-ліга: "Дніпро" забив п'ять м'ячів "Металісту" в Харкові

Мирон Маркевич не пощадив свою колишню команду

Прем'єр-ліга: "Дніпро" забив п'ять м'ячів "Металісту" в Харкові
Фото: ФК "Металлист"

У центральному матчі 6 туру Прем'єр-ліги «Дніпро» в Харкові упевнено переграв «Металіст». Долю зустрічі вирішив іще перший тайм. На 14 хвилині Бруно Гама точним ударом з-за меж штрафного у ближній кут завершив блискавичну контратаку гостей за участю Шахова і Кравченка. Потім два гольові моменти не реалізував юний Лучкевич, якого на рандеву з Шустом виводив Калинич. Нарешті, на 43 хвилині вагому ігрову перевагу «Дніпра» в гол конвертував Гама. Португалець змістився з флангу в центр і філігранно закрутив м'яч у дальній кут.

У «Металіста» без аргентинських легіонерів гра в атаці не клеїлася. Жажа Коельо був надто повільний у роботі з м'ячем, а українці (Кобін, Ребенок, Кулаков) мало допомагали всюдисущому Шав'єру.

На 55 хвилині «Металіст» остаточно розпрощався з ілюзіями з приводу долі матчу - видалили Вільягру. Крістіан збив Калинича, який втікав на рандеву із Шустом. На 62 хвилині Гама оформив хет-трик. Підсолодив харків'янам пігулку Сергій Болбат. Наприкінці матчу відзначився Селезньов, який урвав свою гольову мовчанку (Євген не забивав із травня). У компенсований час забив Коноплянка. Крапку в грі на п'ятій доданій хвилині поставив Шав'єр - 5:2 на користь команди Маркевича.

Таким чином, «Дніпро» в 6 турах набрав 16 очок (у «Шахтаря», який сьогодні грає з «Чорноморцем», на 1 очко менше). У «Металіста» - 7 очок.

В іншому матчі дня «Олімпік» у донецькому дербі переміг «Металург» - 3:2. Зазначимо, що «Олімпік» уперше в УПЛ здобув вольову перемогу, а також забив три м'ячі в одній грі (в п'ятьох попередніх матчах команда відзначилася лише двічі). Завдяки цій перемозі «Олімпік» набрав 10 очок і піднявся на 4 місце. «Металург» займає 10 місце (5 очок).

«Металіст» - «Дніпро» - 2:5

Голи: Болбат, 65, Шав'єр, 90+5 - Гама, 14, 43, 62, Селезньов, 88, Коноплянка, 90+2

«Олімпік» - «Металург» Д – 3:2

Голи: Дорошенко, 21, Ситник, 60, Семенина, 90+1 – Лазич, 7, 90+4 (з пен.)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram