>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

З Пісторіуса знято звинувачення в умисному вбивстві

Судове засідання ще триває

З Пісторіуса знято звинувачення в умисному вбивстві
Фото: EPA/UPG

Оскара Пісторіуса, який постав перед судом за підозрою у вбивстві своєї подруги Ріви Стенкамп, не звинувачуватимуть в умисному заподіянні смерті, повідомляє The Mirror. Суддя Токозіле Масіпа заявила, що сторона держобвинувачення довела факт пострілів, але не надала належних доказів злого умислу в діях спортсмена 14 лютого 2013 року.

За версією Пісторіуса, він прийняв свою подругу, яка перебувала в туалеті, за злодія, що прокрався в будинок, і вистрілив з метою захисту власності і свого життя. Версія обвинувачів (про те, що в момент пострілів Пісторіус знав, що за дверима перебуває Стенкамп, і усвідомлено бажав її вбити), за словами судді, дійсно імовірна, але беззаперечних доказів на її користь не надано.

Таким чином, згідно із принципом презумпції невинуватості з Пісторіуса знято звинувачення як в умисному вбивстві, так і в попередньо підготовленому умисному вбивстві.

Проте як і раніше залишається імовірність, що Пісторіуса визнають винним у ненавмисному заподіянні смерті (через недбалість).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram