>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бондаренко програв Діамантову лігу катарцю Барширу

Богдан поступився супернику за додатковими показниками

Бондаренко програв Діамантову лігу катарцю Барширу
Фото: EPA/UPG

У Брюсселі відбувся фінал Діамантової ліги. Богдан Бондаренко, який претендував на перемогу в стрибках у висоту, в підсумку посів друге місце. Діамант дістався катарцю Мутазі Барширу.

Висота у 2,40 м з першої спроби скорилася обом спортсменам. Барширу вдалося взяти і наступну позначку (2,43) з першої спроби, а от Богдан схибив. Українець після невдачі пішов ва-банк, замовивши 2,46 м (світовий рекорд Сотомаєра!). Але рекорд встояв. Ще один українець Андрій Проценко - у секторі для стрибків у висоту був шостим (2,31 м).

За підсумками Діамантової ліги Бондаренко і Баршев набрали по 20 очок, але за додатковими показниками першим став атлет з Катару.

Ольга Саладуха, що спеціалізується на потрійному стрибку, посіла третє місце, стрибнувши на 14,53 м. Перше місце залишилося за лідером сезону колумбійкою Кетрін Ібаргуєн (14,98). На третьому місці розташувалася росіянка Катерина Конєва (14,40). Саладуха завершила сезон Діамантової Ліги-2014 на третьому місці, маючи в активі шість очок.

Ольга Земляк з особистим рекордом (51,07 с) фінішувала четвертою у бігу на 400 метрів. Анна Тітімець також була четвертою на дистанції 400 метрів з бар'єрами (54,95 с). П'яті сходинки посіли Сергій Смелик в бігу на 200 метрів (20,31 с) та Анна Гацько-Федусова з метання списа (59,10 м). Тамара Твердоступ виступила в ролі пейсмейкера на дистанції 3000 метрів, де привела до перемоги кенійки Мерсі Чероні (8.28,95 хв).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram