>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Марсель" перехопив "Божевільного" ​​у "Динамо"

Б'єлса тепер працюватиме у Франції

"Марсель" перехопив "Божевільного" ​​у "Динамо"
Фото: footballnews.com.ua

Колишній тренер збірної Чилі і "Атлетика" з Більбао Марсело Б'єлса очолить "Марсель", повідомляє Мarca.com. Контракт був підписаний 8 квітня, і буде діяти найближчі три роки.

Зазначимо, що нинішній сезон є провальним для французького колективу, який після 32 турів займає шосте місце в турнірній таблиці, чергуючи нічиї з поразками.

Як тренер Марсело, якого прозвали "Божевільним", домігся успіху з аргентинським "Ньюеллз Олд Бойз" (двічі вигравав чемпіонат Аргентини), а також зі збірною Чилі (вихід в 1/8 ЧС-2010). Зі збірною Аргентини виграв Олімпійські ігри-2004.

У сезоні 2011/12 вивів "Атлетик" з Більбао у фінал Ліги Європи. Однак через розбіжності з керівництвом "смугастих" покинув клуб. Баскські журналісти називали Марсело "людиною з гранатою в руці" через його характер: тренер постійно шукав конфлікт як з футболістами, так і з фанатами.

Б'єлса вважається одним з основних теоретиків сучасного футболу. Однак складний характер і авторитарні методи роботи заважають йому проявити себе в європейському футболі. У минулому сезоні Марсело вів переговори з італійським "Інтером", але в останній момент відмовився від підписання контракту. Цього літа Б'єлси цікавилася і "Барса". Але в підсумку каталонці віддали перевагу більш врівноваженого і зрозумілому Мартіно.

Також Б'єлса нібито цікавився Ігор Суркіс. За повідомленням іспанських ЗМІ, Марсело мав очолити "Динамо" цього літа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram