>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіаду в Сочі закрито: Ведмедик зронив сльозу і вогонь погас

"Ігри в субтропіках" стали найдорожчими в історії. За попередньою оцінкою, Росія витратила понад 50 млрд євро

У неділю на арені "Фішт" в Сочі відбулася церемонія закриття XXII Олімпійських зимових ігор. Президент МОК Томас Бах оголосив першу в історії Росії зимову Олімпіаду закритою.

Церемонія почалася з нової подорожі дівчинки Люби. Вона летіла над сріблястим морем з сотень людей, які зображували різні фігури. Були серед цих фігур і олімпійські кільця. І знову, як і на церемонії відкриття, одне не розкрилося. Але цього разу за задумом режисера.

Потім почався парад спортсменів. Він був не таким помпезним, як у день відкриття. Спортсмени йшли не колонами своїх країн, а всі разом.

Наступною частиною церемонії стала вистава-подорож культурою Росії XX століття. Творіння тих, хто колись виїхали за кордон, - Шагала і Малевича -  постали перед очима глядачів. Потім Денис Мацуєв показав глядачам концерт Рахманінова, а дві трупи - Большого і Маріїнки нагадали про російський балет і знамениті Дягілевські вечори. Нагадали творці шоу і про літературу - Пушкіна, Ахматову, Солженіцина, Лермонтова, Бродського. І про цирк - з обов'язковими клоунами, жонглерами, акробатами і гімнастами.

Наступною частиною церемонії стало передавання олімпійського прапора представникам корейського міста Пхенчхан. Саме там відбудуться наступні зимові Олімпійські ігри.

Кульмінацією церемонії стала фінальна сцена. Один з трьох талісманів сочинських Ігор, Ведмедик, подув на символічний вогонь в центрі стадіону і одночасно з цим погас головний факел Ігор, розташований на площі перед ареною. Після цього по щоці Ведмедика, як і 34 роки тому (тоді гігантський талісман Олімпіади зобразили на трибунах стадіону в Лужниках за допомогою кольорових листків картону), скотилася сльоза.

Нагадаємо, медальний залік ігор виграла Росія. Господарі Ігор завоювали 33 медалі (13 золотих). У найближчих конкурентів, норвежців, 11 золотих нагород. Зазначимо, що Канада на домашній Олімпіаді у Ванкувері-2010 виграла 14 нагород вищого гатунку.

Наша збірна у медальному заліку стала 20-ю, вигравши одне "золото" і одну "бронзу". Всього нагороди завоювали 26 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram