ГоловнаПолітика

Польща радить новому уряду України співпрацювати з Росією

Сікорський заявив, що у цілісності України не можна сумніватися

Польща радить новому уряду України співпрацювати з Росією
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив про необхідність встановлення співробітництва між українським керівництвом і Росією.

"Новому керівництву України необхідно встановлювати відносини, співпрацювати з Росією, яка є дуже важливим, як і Польща, сусідом країни", - заявив Сікорський в інтерв'ю телеканалу CNN, повідомляє РИА Новости.

Свою думку він пояснив тим, що крім усього іншого Україні треба знизити ціну на газ. Крім того, Україна не хоче, щоб Росія розіграла сепаратистську карту.

У цілому Радослав Сікорський заявив, що у цілісності України не можна сумніватися.

"Україна - повністю незалежна держава, її суверенітет і кордони гарантує Будапештська декларація 1994 року, підписана США, Великобританією і Росією. Пам'ятайте, Україна добровільно віддала свою ядерну зброю, а натомість вона отримала ці гарантії. І я думаю, що ми змусимо Росію виконувати ті гарантії. Україна - велика країна. У ній проживають понад 40 мільйонів чоловік. Це не Придністров'я, не Грузія, і "грати" з сепаратизмом було б дуже небезпечно", - заявив голова МЗС Польщі.

Сікорський зазначив, що представники української опозиції "знають, що зараз необхідно робити і здатні вести діалог і з Заходом, і з Росією".

Нагадаємо, напередодні Міністерство закордонних справ Росії викликало в Москву російського посла в Києві Михайла Зурабова у зв'язку із загостренням ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram