>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2014: Валя Семеренко не може пояснити свій провал на останньому колі

Розводить руками Валя, розводять руками тренери

Олімпіада-2014: Валя Семеренко не може пояснити свій провал на останньому колі
В спринте Валя "пихала" сестре за упущенное серебро. Вита получила повод для "мести"
Фото: vk.com

Біатлоністка Валя Семеренко у вівторок могла виграти срібну медаль Олімпіади! З останнього вогневого рубежу гонки переслідування українка пішла другою, "підвозячи" двом найближчим суперницям 14 секунд.

Але Валя майже відразу ж дозволила і наздогнати себе, і обійти.

Віта Семеренко сказала каналу XSPORT, що сестра не може пояснити, що трапилося.

"Коли після останньої стрільби побачила її на другому місці, то дуже зраділа. У голові промайнуло: "Як же будуть щасливі наші батьки, коли і Валя підніметься на олімпійський п'єдестал". Виявилося, зарано... Після фінішу, коли я запитала Валю, що ж сталося на фінішному відрізку гонки, то вона тільки розвела руками. Мовляв, навіть не знаю, що сказати.

Незважаючи на те, що Валя залишилася в двох гонках без медалей, вона налаштована дуже серйозно. Впевнена, в останніх гонках Валя битиметься до кінця. На жаль, сьогодні був не наш день", - сказала Віта Семеренко.

Що стосується власниці першої з 2006 року українською медалі Зимової Олімпіади, то вона не змогла "захистити" свій бронзовий успіх у спринті. Але у Віти є хоч якесь пояснення цьому: "Можливо, далося взнаки те, що мені довелося зміщуватися по висоті на церемонію нагородження. Але ж це незабутні миті. Я не сильно засмучуюсь. Опинитися в десятці в двох гонках - це теж дуже серйозний успіх".

Зазначимо, що головний тренер збірної України Василь Карленко в бесіді з сайтом НОК також виявився не в змозі пояснити провал Валі Семеренко на останньому колі: "Протягом всієї гонки Валя йшла рівно, але на фінішному колі відбувся спад. Чому? Не знаю. Пояснити причину може тільки сама Валя. Зазначу, що тільки третина олімпійського шляху в Сочі позаду. Я завжди оптимістично дивлюся вперед. Нас чекають ще гонки, будемо готуватися".

Додамо, що на горезвісному останньому колі українка показала лише 33-е місце ходом, майже 30 (!) секунд програвши Туре Бергер і Теє Грегорін, які вигризли "срібло" і "бронзу".

Найближчим біатлонним стартом на Олімпіаді стане чоловіча "індивідуалка". Гонка відбудеться в четвер, 13-го лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram