>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Валя Семеренко не змогла утримати срібну медаль у гонці переслідування

Білоруска Домрачова вперше виграла олімпійське "золото"

Гонка переслідування виправдала всі очікування. На п'єдестал рвалися невдахи спринту Соукалова, Домрачова і Бергер; була не проти стати триразовою олімпійською чемпіонкою й Анастасія Кузьміна.

У цих непростих умовах спробували потрапити на подіум сестри-близнючки Віта і Валя Семеренко. Українки пішли на дистанцію третьою і дванадцятою із відставанням від чемпіонки спринту Анастасії Кузьміної на 22 і 38 секунд відповідно. Олені Підгрушній довелося почекати 1 хвилину 6 секунд.

Букмекери записали у фаворити гонки Кузьміну, даючи на її перемогу коефіцієнт 3,25. Тура Бергер поступалася словачці 34 секунди, йшла з коефіцієнтом 3,75, а білоруска Дар'я Домрачова - 4,3. Наша Віта Семеренко стала шостим фаворитом гонки з коефіцієнтом 23,00.

Перше "лежання" п'ятірка лідерів - Кузьміна, Домрачова, Вілухіна, Віта Семеренко і Бесконд - пройшли чисто. Домрачова на позначці 2,9 км фактично наздогнала Кузьміну, а на другому "лежанні" вибилася в одноосібні лідери, скориставшись одним промахом Кузьміної.

Разок змазали і Віта Семеренко з Вілухіною, а ось Бесконд відстрілялася чисто і вийшла на друге місце.

Віта вийшла зі штрафного кола слідом за своєю сестрою, що пройшла друге "лежання" чисто - українки розташувалися на 7-й і 8-й позиціях із відставанням від Домрачової на 28 секунд.

На першій "стійці" білоруска завершила стрілянину, коли найближчі переслідувачки тільки під'їжджали до килимків. У підсумку зі стадіону другою пішла Кузьміна - 32 секунди відставання, а 4-ю була Валя Семеренко - мінус 48 секунд.

Але Валя не витримувала за швидкістю, а на п'єдестал почали рватися Тура Бергер і Габі Соукалова! З останнього вогневого рубежу Валя Семеренко пішла другою! Українка програвала лідеру 36 секунд. Допустивши по промаху, слідом за нашою біатлоністкою кинулися Бергер і Соукалова, які відстали від Валі на 14 секунд.

І Бергер таки "з'їла" відставання! Слідом за нею кинулася і словенка Тея Грегорін. Валя відкотилася на 4 сходинку, відбивши лише атаки Соукалової.

У підсумку Дар'я Домрачова вперше в кар'єрі стала чемпіонкою Олімпіади! Другою фінішувала Тура Бергер, третьою - Грегорін. А Валя таки пропустила вперед Соукалову, яка з 29 місця піднялася на четверте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram