>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Путін візьме участь у відкритті Ігор, - Ернст

"Нудний" прохід атлетів росіяни зробили динамічним і сучасним

Путін візьме участь у відкритті Ігор, - Ернст
Фото: EPA/UPG

Головний креативний продюсер і автор сценарію церемонії відкриття Олімпійських ігор у Сочі Костянтин Ернст на сьогоднішній прес-конференції розкрив секрети п'ятничного шоу:

"Церемонія відкриття Олімпійських ігор створюється для телеглядачів. Але ми постаралися зробити так, щоб всі 40 тисяч людей на стадіоні отримували повноцінне видовище. Але якщо сцену потрібно певним чином висвітлити, то робиться так, щоб для телебачення вона виглядала кращою, нехай навіть в залі - гірше, адже не можна порівнювати кількість глядачів там і там. Для нас дуже важливо було створити церемонію, яка не вимагала б докладного пояснення, що показують. Окремі частини ми проговорювали на брифінгу для коментаторів. Але переважно використовуються досить прості метафори, які зрозумілі для більшості глядачів.

Участь Володимира Путіна? За правилами церемонії відкриття, президент країни оголошує Олімпійські ігри відкритими. І в якийсь момент, безумовно, президент Путін зробить це.

Не секрет, що однією з найбільш довгих і нудних частин церемонії є хода атлетів. Кожна країна хоче подивитися на своїх спортсменів і спортсменів тієї країни, з якої вони мають намір найбільш гостро конкурувати, а інші їм не цікаві. Ми хотіли реновувати цей парад. Відкрию ще один секрет: ми зробили так, що це пройде швидше і, сподіваюся, динамічніше, але при цьому не буде втрачено задоволення від того, що кожен повномасштабно побачить свою команду й конкурентів. Ми створили спеціальний підлогу на церемонії, на яку проектується вид з космосу на нічну Землю. Вона повертається щоразу в порядку російського алфавіту до тієї країни, чия черга виходити наступною. Ви як би падаєте на нічну країну, і в її центрі відкривається рамка, так що спортсмени наче виходять з серця своєї батьківщини на стадіон. Це у грецькій традиції - спортсмени виглядають як герої, які йдуть із серця своєї країни.

У нашій церемонії 18 глав, одна з них присвячена початку XX століття і революції. Вона виконана в ключі авангардного мистецтва. Російський авангард і революція - ті речі, які знаходяться близько. Поява авангарду передбачила революцію, а згодом революція вбила авангард".

Церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор у Сочі почнеться 7-го лютого о 18.14 на стадіоні "Фішт". Тривалість церемонії становитиме 160 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram