>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Де дивитися відкриття найдорожчої Олімпіади в історії

Церемонія розпочнеться о 18:14 за київським часом

Де дивитися відкриття найдорожчої Олімпіади в історії
Репетиция открытия Олимпиады
Фото: Артем Шмелев (sports.ru)

Сьогодні в Сочі офіційно стартують XXII зимові Олімпійські ігри. Церемонія відкриття розпочнеться рівно о 20:14 за московським часом (о 18:14 за Києвом). Організатори пішли второваною стежкою - час збігається з роком проведення Ігор.

До слова, найдалі в цьому напрямку пішли китайці під час літньої Олімпіади-2008 в Пекіні. Церемонія відкриття Ігор почалася 08.08.08 о 8:08 вечора (час, не руйнуючи "ідилію вісімок" у даті, відповідав і року проведення Олімпіади - 20:08).

Заплановано, що сочинську церемонію побачать трохи більше за 1 млрд людей. Українці зможуть подивитися трансляцію на "Інтері" та Першому Національному, а також на низці російських каналів: "Первый", "Россия 1", "Спорт 1" і "НТВ Плюс Спорт".

Росіяни вирішили, що заради Олімпіади слід воскресити скандальний дует "Тату". Крім того, Ксенія Собчак не втрималася й розповіла, що прапор Росії понесуть перша радянська жінка-космонавт Валентина Терешкова, режисер і актор Микита Міхалков і диригент Валерій Гергієв.

Додамо, що прапор української делегації понесе наша прославлена лижниця Валентина Шевченко.

За повідомленням тієї самої Собчак, процедуру запалювання олімпійського вогню доручать знаменитій російській гімнастці Аліні Кабаєвій (представниця літніх видів спорту).

"Запалюванням" олімпійської чаші завершиться Естафета олімпійського вогню, що стартувала в Афінах 29 вересня 2013 року і за 123 дні подолала 65 тисяч кілометрів шляху. Залишається сподіватися, що олімпійське полум'я не згасне, як це неодноразово траплялося з ним під час естафети.

Додамо, що церемонія відкриття Ігор, які сумарно обійшлися Росії в рекордні $50 млрд, триватиме близько трьох годин.

А вже в суботу на Олімпіаді розіграють перші комплекти медалей. Зокрема, в біатлоні наші чоловіки постараються створити сенсацію у спринтерській гонці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram