>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Снукер: фаворити биті

П'ять снукеристів з Азії пробилися в 1/8.

Снукер: фаворити биті
Фото: EPA/UPG

Третій день підвів риску під списком матчів першого раунду. Залишаються в строю три представники Китаю та по одному від Гонконгу та Індії. Для небувало великого турніру в Азії вихід п'ятьох азіатських спортсменів в 1/8 фіналу є визначним фактом. Чи не сигнал це до початку серйозної експансії азіатських гравців?

Стюарт Бінхем, що показав бездоганну гру в минулий четвер на матчах Прем'єр-Ліги (він з сухим рахунком 6:0 обіграв спочатку Марка Селбі, а потім і Ніла Робертсона, та ще в кожному з цих матчів зробив по два сенчурі) програв Адітьє Мехте, який посідає скромне 67-е місце в рейтингу і вперше в кар'єрі потрапив на рейтинговий турнір. Представник Індії повів з рахунком 4:0. Але Бінхему вдалося зрівняти рахунок! Вже тут, здавалося Мехте не здужає. Але ні! Він узяв ще два фрейми за відмінної гри і домігся дуже значної для себе перемоги.

На тлі цього результату поразка Марка Вільямса від свого тезки Дейвіса не виглядає сенсаційною. Марк Дейвіс у цьому сезоні домігся нових висот у кар'єрі, двічі вийшовши до півфіналу, незважаючи на 40-річний вік. А за рахунку 5:4 Марк Дейвіс ще й кращу серію на турнірі провів - 138 очок.

Програв ще один сіяний гравець - Мартін Гулд. Він поступився досвідченому Марко Фу, який не так вже сильно відстає від Мартіна в рейтингу.

В інших п'ятьох матчах гору взяли фаворити. Найлегше (6:1 з двома сенчурі) виграв Дін Джуньху у обдарованого 14-річного земляка Чжоу Юелуна. Марк Аллен з рахунком 6:2 переграв Роберта Мілкінса, поступаючись 1:2. Обидва зробили по тризначній серії. Стівен Магуайр обіграв свого приятеля Джеймі Бернетта з рахунком 6:3 і з двома сенчурі. Цей самий рахунок було зафіксовано у Джадда Трампа з Фергалом О'брайеном. У Трампа була 21-а сотенна серія в сезоні. Ріккі Уолден не без зусиль обіграв Лу Ніна - 6:4. Суперники обмінялися сотенними брейками. Всього ж у цей день було 10 сенчурі, а за два попередні дні набралося їх лише сім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram