>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА "звільнила" Пеле і Беккенбауера

Тепер за "видовищність" відповідатиме Платіні.

ФІФА "звільнила" Пеле і Беккенбауера
Фото: lenta.ru

Керівництво ФІФА розформувало експертну комісію на чолі з легендарними в минулому футболістами німцем Францом Беккенбауером і бразильцем Пеле, яка займалася розробкою ідей підвищення видовищності матчів чемпіонату світу-2014 в Бразилії.

Тепер обов'язки комісії Task Force Football 2014 буде покладено на комітет із футбольних справ ФІФА, яку очолює президент УЄФА Мішель Платіні. Перше засідання комітету відбудеться 16 листопада в Цюріху й на нього запрошено нових членів, серед яких півзахисник збірної Австралії Гаррі К'юелл і колишня футболістка команди Німеччини Штеффі Джонс. Беккенбауер і Пеле будуть спеціальними радниками комітету.

Пеле жодного разу не взяв участі в засіданні колишньої експертної комісії, яка, за оцінками фахівців, після перших зборів у травні 2011 року не прийняла жодного значного рішення.

Рішення про створення цієї комісії президент ФІФА Йозеф Блаттер прийняв після чемпіонату світу-2010 у ПАР, на якому низка матчів вийшли не занадто видовищними. Чиновник припускав, що комісія запропонує свої ідеї щодо збільшення видовищності, "наприклад, у внесенні змін у правилах щодо серії пенальті, оскільки футбол втрачає своє значення командного виду спорту, коли все вирішується в ситуації один на один".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram