>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" декласував "Челсі"

Підопічні Луческу придушили чинного переможця Ліги чемпіонів.

"Шахтар" декласував "Челсі"
Алекс Тейшейра и Адриано - два героя битвы с "Челси"
Фото: shakhtar.com

"Шахтар" після домашньої перемоги над "Челсі" 2:1 одноосібно очолив групу E.

"Гірники" відкрили рахунок у матчі вже на 4-й хвилині поєдинку - це Алекс Тейшейра дуже уважно зіграв у штрафному суперника, підібравши м'яч після рикошету й точно пробивши в кут воріт.

Надалі "Шахтар" мав безліч моментів, щоби збільшити рахунок, але вдруге забив уже у другому таймі. Фернандіньо та Адріано обікрали суперника в центрі поля, Луїс пройшов до воріт і віддав праворуч на партнера. Ферна зупинив м'яч, наче ключкою, а другим дотиком чарівно прошив кут воріт Чеха. Ще безліч разів чеський голкіпер рятував "Челсі", ловлячи та відбиваючи м'ячі після ударів гравців "Шахтаря".

Але рахунок замість того, щоб стати розгромним, скоротився до мінімуму. Івановіч, економлячи сили впродовж матчу, наприкінці гри стрімко промчав по флангу і покотив м'яч уздовж лінії воріт. Оскару залишалося тільки підставити ногу. Але за п'ять хвилин, що залишалися до кінця поєдинку, "Шахтар" не дозволив "Челсі" уникнути першої поразки в сезоні.

У другому матчі групи E "Норшелланд" і "Ювентус" зіграли внічию 1:1 (дев'ята поспіль нічия для "Юве" в єврокубках - італійці оновили свій же рекорд), а це означає, що "Шахтар" однією ногою в плей-оф Ліги чемпіонів.

Становище команд у групі після трьох турів: "Шахтар" - 7 очок, "Челсі" - 4, "Ювентус" - 3 очки, "Норшелланд" - 1.  7 листопада "Челсі" прийматиме "Шахтар", а "Ювентус" - "Норшелланд".

Ліга чемпіонів. 3-й тур

"Шахтар" (Україна) - "Челсі" (Англія) - 2:1

(Тейшейра, 3, Фернандіньо, 50 - Оскар, 88)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Мхітарян, Хюбшман, Фернандіньо, Тейшейра (Ілсіньо, 82), Вілліан (Коста, 88), Адріано

"Челсі": Чех, Давид Луїс, Іванович, Террі, Коул Е., Оскар Жуніор, Мікел, Рамірес, Лемпард (Азар, 18), Мата, Торрес (Старрідж, 69)

Попередження: Кучер, 67, Хюбшман, 85 - Коул, 22, Давид Луїс, 80

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram