>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колліна відповідає Алієву

Словесна війна за підсумками матчу "Шахтар" - "Дніпро" триває. Свої п'ять копійок вставила ФФУ.

Колліна відповідає Алієву
Фото: Макс Левин

Президент Федерації Футболу Анатолій Коньков у відкритому листі, розміщеному на офіційному сайті ФФУ, прокоментував висловлювання Олександра Алієва:

"Шановні керівники клубів, тренери, гравці, журналісти і вболівальники!

У зв'язку з тим, що з моменту обрання мене на посаду президента Федерації футболу, на мою адресу надходять відкриті листи від президентів клубів, за допомогою засобів масової інформації звертаються тренери і гравці, а в пресі постійно лунають прохання розібратися в спірних ситуаціях, пов'язаних з арбітражем матчів українського професійного футболу, хочу офіційно повідомити, що відповідно до контракту між Федерацією футболу України та П'єрлуїджі Колліною від 29 червня 2012 року, єдиним, хто уповноважений коментувати суддівські рішення, є куратор системи арбітражу в професійному футболі України.

Також хочу повідомити, що сьогодні на адресу керівництва ФФУ надійшов лист від П.Колліни з приводу ситуації, яка склалася після матчу "Шахтар" - "Дніпро" (28.09.2012), а саме - щодо інтерв'ю гравця О.Алієва, опубліковане на офіційному сайті ФК "Дніпро". У своєму листі П.Колліна прокоментував дії арбітрів. Я пропоную вашій увазі уривок цього документа:

"... Твердження про те, що арбітр матчу зробив все, щоб не дозволити "Дніпру" взяти очки, переходить межі права на критику. Саме ж право на критику визнається. Таке твердження припускає існування наперед існуючого умислу з боку арбітра не сприяти одній команді на користь іншої, по собі суперечить нейтральній ролі, якої повинен дотримуватися арбітр ...

... Крім того, не заглиблюючись в рішення, яке було ухвалено щодо першого голу ФК "Шахтар" (рішення, в будь-якому випадку, є складним, а, враховуючи існування рекомендації "у разі сумнівів - тримай прапорець внизу", воно є прийнятним), критика, спрямована до асистента, Рачинської Н., ґрунтується виключно на тому факті, що вона є жінкою, а це є абсолютною дискримінацією щодо людей жіночої статі ...

... Тривала масова конфронтація на заключних хвилинах матчу зіпсувала позитивний імідж матчу, який було проведено на високому технічному рівні, який міг би прославити український футбол як на національному, так і на міжнародному рівні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram