>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Віце-президент ФФУ: "Федерація останньою дізналася про рішення Блохіна"

Процес пошуку нового тренера збірної України тільки почався.

Віце-президент ФФУ: "Федерація останньою дізналася про рішення Блохіна"
Фото: http://sport.bigmir.net

Перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов прокоментував призначення головним тренером київського "Динамо" Олега Блохіна:

"Несподіване рішення Блохіна? Це м'яко сказано... Федерація футболу України виявилася останньою інстанцією, яка дізналася про це рішення Олега Володимировича. Можна було більш цивілізовано вчинити в конкретній ситуації. Адже всі умови перед національною збірною України і тренерським штабом перед матчем зі збірною Англії та наступними з Молдовою та Чорногорією керівництвом ФФУ виконано на 100%. У нас дужа скрутна ситуація, але вибір зроблено - і ми повинні його прийняти. Олег Блохін - топова фігура для українського футболу, багато зробив для його популяризації та розвитку.

Рішення про призначення тренера збірної ми ще не ухвалювали і не розглядали. Зараз ця тема цікавить багатьох, і на цьому етапі лише чутки і передумови ваших колег для обговорення у футбольному просторі. Нещодавно на посаду голови комітету національних збірних команд ФФУ був призначений відомий у минулому футболіст і тренер Михайло Іванович Фоменко, який зараз формує тренерську раду. За його ініціативи та за сприяння української Прем'єр-ліги заплановано нараду тренерів елітного українського дивізіону, де будуть вирішуватися питання про розвиток, проблеми та багато іншого в українському футболі. Цей досвід практикується в усіх провідних світових футбольних федераціях, а в нас чомусь його забули... Потім тренерська рада розглядатиме кандидатури на посаду головного тренера української збірної і, відповідно, подасть до виконкому ФФУ для розгляду та подальшого затвердження".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram