>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Великобританії запалили вогонь Параолімпіади-2012

28 серпня розпочнеться добова естафета паралімпійського вогню.

У Великобританії запалили вогонь Параолімпіади-2012
Фото: EPA/UPG

Напередодні відкриття Паралімпіади-2012 в Лондоні на вершині найвищої гори Великобританії Бен Невіс було запалено олімпійський вогонь.

Його запалила група скаутів та інвалідів, які добули його за допомогою ударів каменем об сталь. Потім вогонь було доставлено у столицю Шотландії Единбург. Ще три Олімпійські вогні запалили в Англії, Уельсі та Північній Ірландії.

З чотирьох частин Великобританії вогні будуть доставлені в англійське місто Сток-Мандевіль в графстві Бакінгемшир - там полум'я стане єдиним, і 28 серпня розпочнеться добова естафета паралімпійського вогню. У ній візьмуть участь 580 факелоносців. Вона завершиться 29 серпня урочистою церемонією відкриття Паралімпіади-2012 на стадіоні у лондонському районі Стратфорд.

Нагадаємо, збірна України на XІV літніх Паралімпійських іграх, які відбудуться з 29 серпня по 9 вересня 2012 року в Лондоні, буде найчисленнішою з часів незалежності держави. У змаганнях візьмуть участь 155 спортсменів з 24 областей України, змагатимуться у 12 видах спорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram