>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На Олімпіаді атлетів дискваліфікують за помилки молодості

Від Світового антидопінгового агентства (ВАДА) вже не сховатися.

На Олімпіаді атлетів дискваліфікують за помилки молодості
Фото: telegraf.by

Лідер світового сезону в метанні молота білорус Іван Тихон не візьме участі на Олімпіаді в Лондоні. Як стало відомо "Прессболу", причиною цього є рішення Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ) про відсторонення атлета через позитивні допінг-проби, узяті в нього на Іграх-2004 в Афінах і на чемпіонаті світу-2005 у Гельсінкі.

За рішенням МОК допінг-проби зберігаються вісім років, протягом яких вони можуть бути перевірені з використанням нових методик виявлення заборонених препаратів. Термін зберігання матеріалів, взятих в Афінах-2004, закінчується 29 серпня.

Іван Тихон на Іграх в Афінах став срібним призером. Повідомлення про його позитивний тест і запрошення на відкриття проби "В" надійшло до Мінська в середині липня. Несподіванки не сталося - 24 липня в Лозанні аналізи 2004 і 2005 років знову виявилися позитивними.

За відомостями видання, Тихоном список жертв нових технологій виявлення допінгу не вичерпується - медаль заберуть у ще одного білоруського учасника афінських Ігор.

Нагадаємо, що перед Олімпіадою президент ВАДА Джон Фейхі сказав буквально таке: "Хочу дати зрозуміти тим, хто вживає допінг: шанси на те, що це не виявлять на Олімпіаді, найменші з усіх, які коли-небудь були".

Як бачимо, спортсменам доводиться розплачуватися і за діла давноминулих днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram