>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тренер-утікач: за два місяці в Запоріжжі втратив 8 кг і купу нервів

Анатолій Бузник пояснив причини свого поспішного від'їзду з табору "Металурга".

Тренер-утікач: за два місяці в Запоріжжі втратив 8 кг і купу нервів
Фото: dynamo.kiev.ua

Запорізький "Металург", який повернувся в Прем'єр-лігу, відразу став одним з головних ньюсмейкерів ЧУ. Спочатку - зміна власника, потім "чехарда" на посту президента клубу і, нарешті, несподівана тренерська відставка.

Анатолій Бузник, під керівництвом якого команда проводила підготовку до сезону, залишив свій пост менш ніж за добу до першої гри. У ній запорожці в суботу програли в Луганську "Зорі" - 0:2.

"Трапилося це не раптово, до цього все йшло протягом усього міжсезоння, - розповів "Сегодня" Бузник. - Мені відразу сказали, що гроші на трансфери виділятися не будуть і потрібно шукати футболістів, які поповнять команду безкоштовно. Я за рахунок старих зв'язків і знання ринку знайшов кількох гравців: Реву, Кочуру, Бідненка, Запорожана. Запросив Сергія Краковського - одного з кращих тренерів воротарів у країні. Всі вони приїхали в Запоріжжя під моє чесне слово, на совість попрацювали на зборах. Але контракти ні з ким, враховуючи мене і помічників, так і не були підписані. Більш того, за місяць роботи ми не отримали ані копійки.

Але головне, постійно відкладалося підписання контрактів. Ми чекали до останнього, марно. За два дні до старту чемпіонату нам представили нового спортивного директора, відому та шановану в футболі людину Анатолія Заяєва. Я дуже сподівався на якийсь конструктивізм, але вийшла буря в склянці води: два дні ажіотаж і хвилі, а реальної допомоги - жодної. Водночас, як він мені сказав, він уклав контракт, отримав службову квартиру і машину. За два дні. А я за два місяці встиг тільки втратити вісім кілограмів ваги, купу нервів і здоров'я".

"У минулий четвер увечері ми зустрілися з новим президентом Віталієм Гончаровим, - продовжує Бузник. - Домовилися, що він вивчить наші контракти, додатки до них, а вранці (в день вильоту в Луганськ) ми все підпишемо. Але на ранок він сказав: "Повноцінних контрактів зараз укласти ні з ким не можемо, пропонуємо оформити тимчасові - на дві гри чемпіонату, щоб можна було подати заявку. За ці дві гри я вам заплачу, в крайньому випадку - зі своїх грошей. А потім, повірте моєму слову, укладемо довгострокові контракти". Краковський відразу сказав: "Я у ваше чесне слово не вірю", зібрав речі і поїхав. Четверо футболістів, яких я згадував, теж хотіли їхати, але я їх вмовив відправитися на медогляд, а сам почав знову шукати зустрічі з президентом.

У цей час за ініціативою Заяєва було організовано командний виїзд до церкви (на благословення до архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки. - Авт.). Ми туди їхати не збиралися, і команда виїхала без нас. Потім нам зателефонували: "Президент і засновники теж будуть тут, приїжджайте". Приїхали, взяли участь у цій піар-акції, бо ще сподівалися, що здоровий глузд переможе. Президент призначив нам нову зустріч, перед вечірнім тренуванням. Але на ній він каже: "Я своє рішення не зміню. Власник зараз за кордоном, а я не уповноважений підписувати контракти". Але якщо ти не уповноважений, як ми можемо вірити в обіцянку, яку ти даєш? Він почав викручуватися: "Я зараз ще зв'яжуся з власником і вам передзвоню". Але я кажу: "Спасибі, ми поїхали".

Втім, перед від'їздом провели планове тренування. Я потиснув хлопцям руки і попросив зіграти так, щоб мені з помічниками не було соромно за нашу роботу. Написав на аркуші склад на гру і попросив передати тому, хто керуватиме командою в матчі з "Зорею".

В результаті на гру в Луганську запорожців вивів тріумвірат тренерів дубля: Володимир Хохлов, Ігор Лучкевич та Віктор Жук. Допомагав їм спортдиректор Заяєв. Як повідомили в "Металурзі", в цьому самому складі вони наразі готують команду і до матчу другого туру з "Дніпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram