>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дешам очолив збірну Франції

Французька федерація футболу офіційно підтвердила призначення екс-рульового "Марселя" Дідьє Дешама на пост головного тренера національної команди.

Дешам очолив збірну Франції
Фото: independent.co.uk

Чутки про те, що Дешам залишив свій клуб заради кар'єри у збірній, були поширені останні кілька днів. І ось 8 липня FFF офіційно представила нового рульового.

Для того щоб розірвати діючий з "Марселем" контракт, Дешаму і FFF довелося виплатити клубу солідне відшкодування в розмірі 3,5 мільйона євро. Про деталі укладеного Дешамом з федерацією договору не повідомляється, проте очікується, що угода розрахована щонайменше на 2 роки - до чемпіонату світу 2014 року. У разі успішного виступу французів у цьому турнірі, Дешаму можуть дозволити довести команду до Євро-2016, яке відбудеться у Франції.

43-річний фахівець розпочав свою тренерську кар'єру 2001 року в "Монако" і встиг побувати в стані "Ювентуса" перш, ніж потрапив у "Марсель" 2009-го. Будучи гравцем, Дешам був з командою Франції чемпіоном світу 1998 року і чемпіоном Європи 2000-го, до того ж на обох турнірах він був капітаном національної збірної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram