>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишній генсек НОК продавав квитки на Олімпіаду напідпитку, - комісія

Бубка хоче усунути чиновника з Олімпійського комітету.

Колишній генсек НОК продавав квитки на Олімпіаду напідпитку, - комісія
Фото: rbc.ua

Колишній генсекретар НОК України Володимир Геращенко на переговорах про перепродаж квитків на Олімпіаду був напідпитку.

Про це заявила член комісії з розслідування інциденту Ольга Жуковська.

"Проблема в тому, що він вів переговори на тему, про яку не мав права спілкуватися... А тим паче, в п'яному вигляді", - сказала Жуковська у середу в Києві.

Вона наголосила, що Геращенко не мав наміру продавати квитки - і спецкомісія це встановила, вивчивши надані документи.

"Ми не встановили в нього наміру продажу квитків", - сказала Жуковська.

За її словами, Геращенко навіть з об'єктивних причин не міг це зробити, оскільки одноосібно ніхто в НОК не розподіляє квитки.

"Ми паралельно дослідили, що це було. Те, що бачили ви, чим це пояснюється... Насправді пан Геращенко через свої особисті якості, які були підтверджені фахівцями в галузі психології... Йому було легше просто уникати розмови про остаточне "ні"... під впливом наполегливих дзвінків... Розмову він сприймав як несерйозну і прийшов на неї в стані алкогольного сп'яніння. Ви це бачили, навіть з виразу обличчя", - сказала вона.

Зі свого боку, президент НОК Сергій Бубка заявив, що Геращенка слід виключити з членів НОК, оскільки він порушив принципи, окреслені в Олімпійській хартії, і зашкодив іміджу національного та міжнародного олімпійського руху.

"Засудити проступок, скоєний Геращенком, який своїми діями допустив неетичну поведінку і порушив фундаментальні принципи олімпізму... заподіяв шкоду іміджу національного і міжнародного олімпійського руху... За порушення своїх членських обов'язків Геращенко підлягає виключенню з НОК", - сказав Бубка, оголошуючи постанову виконкому НОК.

Він наголосив, що рішення про позбавлення членства Геращенка винесуть на Генасамблеї, яка відбудеться 22 червня.

Нагадаємо, в травні Лондонське бюро ВВС, отримавши інформацію зі власних джерел, провело розслідування і дійшло висновку, що Геращенко мав намір продати за готівку до 100 квитків, що мали принести йому "тисячі фунтів стерлінгів".

За інформацією ВВС, в одному з лондонських готелів Геращенко заявив журналісту, який назвався перекупником квитків, що він поширював квитки серед українських уболівальників, тренерів та офіційних осіб, проте потім у нього має залишитися ще до 100 квитків - їх він і мав намір продати нелегально.

Продаж квитків на Лондонську олімпіаду перекупникам є кримінальним злочином, який карають штрафом у розмірі до 20 тисяч фунтів стерлінгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram