>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Гусєв: "Навіть ми, ветерани, переживаємо"

Перед дебютним поєдинком на чемпіонаті Європи один з найдосвідченіших футболістів збірної України Олег Гусєв визнав, що вся команда сильно хвилюється.

Гусєв: "Навіть ми, ветерани, переживаємо"
Фото: football.ua

Однак він упевнений, що після стартового свистка, за підтримки переповненого "Олімпійського" синьо-жовті зберуться і покажуть гідну гру.

"Безумовно, всі дуже хвилюються. Усе-таки ми стартуємо на чемпіонаті Європи, який проходить у нас вдома. Ті, хто має досвід виступів на чемпіонаті світу-2006, звичайно, почуваються спокійніше.

Однак все одно навіть ми, ветерани, переживаємо. Що вже казати про молодих хлопців. Але я впевнений, з першим ударом м'яча хвилювання як рукою зніме, і ми постараємося показати хорошу гру", - сказав Гусєв.

"Різниця [між ЧС-2006 і Євро-2012] в тому, що тоді від нас мало хто чогось очікував. Тим паче, після першого матчу [програного іспанцям - 0:4]. А ми потім узяли й вистрілили, - додав він. - Тепер набагато важче. На нас сподівається вся країна. Нехай це пафосно звучить, але всі українці чекають від нас тільки успіхів, і нам потрібно впоратися з таким психологічним тиском".

На Гусєва покладають величезні надії і тренерський штаб, і фахівці, і вболівальники. Це не тільки один з найдосвідченіших і наймайстерніших виконавців у команді. Він ще, судячи з усього, людина з доволі міцними нервами. Саме в його активі переможне пенальті в 1/8 фіналу мундіалю-2006. Окрім того, у складі синьо-жовтих, напевно, немає більш універсального флангового гравця.

Останнім часом його награвали у збірній як правого захисника. Чи готовий він до гри в задній лінії, якій доведеться шукати способів нейтралізувати одного з найгрізніших нападників світу - Златана Ібрагімовича? "Маємо кілька тактичних варіантів, і я поки не можу сказати, який з них обере тренер. Особисто я готовий грати на будь-якій позиції. Головне - бути корисним команді", - наголосив 29-річний правий крайній.

"Щодо Ібрагімовича - я згоден, що це очевидний лідер збірної Швеції і її кращий гравець. Однак, як впоратися з однією людиною, нам тренери розкажуть. Важливіше не дати Швеції виявити свої сильні сторони саме як команді", - пояснив Гусєв.

"Від результату цього матчу дуже багато залежить, адже в нас рівна група, і кожна збірна здатна пройти в наступний раунд. Ми повинні віддати всі сили на полі, а підтримка наших уболівальників, яких на трибунах буде більшість, теж зіграє свою роль", - резюмував футболіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram