ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ Росії заявила про затримання українця, який намагався "незаконно потрапити до Криму"

Російські силовики стверджують, що затриманий - уродженець Кривого Рогу 1965 року народження.

ФСБ Росії заявила про затримання українця, який намагався "незаконно потрапити до Криму"
Фото: vesti.ru

Російські силовики стверджують, що затримали громадянина України, який "намагався потрапити в Крим в обхід пунктів пропуску".

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

В управлінні ФСБ РФ заявили, що "за 3 км від пункту пропуску "Перекоп" (підконтрольному РФ, - ред.), у районі дамби, що з'єднує півострів Ад з Кримом, затримано уродженця Кривого Рогу 1965 року народження".

За даними російських силовиків, затриманий, ім'я якого невідоме, прямував в анексований Крим у "пошуках кращих умов життя", не маючи при собі дійсних документів. Щодо нього порушили кримінальну справу за ч.1 ст. 322 Кримінального кодексу РФ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або у розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до 18 місяців, або примусовими роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, тому що російська сторона не відкриває їх персональні дані.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ попереджає про часті випадки незаконних затримань спецслужбами РФ українських громадян під час відвідування країни-агресора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram