ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ і ДБР затримали підполковника поліції за систематичні хабарі

Правоохоронець вимагав від підприємців по 300 доларів на місяць.

Правоохоронці затримали підполковника поліції за хабарництво
Фото: ssu.gov.ua
Правоохоронці затримали підполковника поліції за хабарництво

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою і Державним бюро розслідувань викрили в систематичному отриманні неправомірної вигоди керівника підрозділу одного з райвідділів Головного управління Національної поліції в Одеській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що підполковник поліції вимагав від місцевих підприємців по 300 доларів щомісяця за невтручання в їхню комерційну діяльність.

Співробітники СБУ також задокументували факт вимагання від приватного підприємця $4 тис. - за цю суму керівник підрозділу райвідділу поліції обіцяв сприяння у визнанні родича підприємця непридатним до військової служби.

Правоохоронці затримали поліцейського на робочому місці під час отримання $3800 - чергового траншу хабара.

Раніше оперативники спецслужби зафіксували отримання зловмисником неправомірної вигоди в сумі $500.

Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram