ГоловнаСуспільствоЖиття

Врятовані із затонулого суховантажа моряки не знають про походження вугілля, - ЗМІ

Українців можуть виписати з лікарні вже цього тижня.

Врятовані із затонулого суховантажа моряки не знають про походження вугілля, - ЗМІ
Затонувшее судно Volgo Balt 214
Фото: marinetraffic.com

Врятовані із затонулого біля Туреччини судна українські моряки заявили, що не знають про походження транспортованого вугілля. Про це повідомляє "Громадське".

Врятований моряк Олег Геращенко з Херсона в коментарі телеканалу зазначив, що йому і його команді невідоме походження вугілля.

"Це мені невідомо, це нікому з нас невідомо. Там порт дуже великий, вантаж того самого вугілля дуже різний: є невеликий, є великий - воно все чорне і на ньому не написано, звідки воно надходить у ті порти", - сказав моряк.

Також він зазначив, що не знає, чи дійсно судно було панамським.

"У нас написано "Панама", ми цієї інформації не дізнавалися, нам не потрібна була ця інформація", - сказав Геращенко.

Інший врятований моряк Павло Мильниченко не зміг відповісти на питання, чи відвідував суховантаж порти Криму, оскільки сам працював на судні тільки два тижні.

Очікується, що врятованих моряків випишуть з лікарні найближчими днями, після чого розслідування інциденту триватиме.

Нагадаємо, 7 січня біля берегів Туреччини затонуло вантажне судно Volgo Balt 214 з українцями на борту. У результаті аварії загинули 6 осіб, у тому числі двоє українців. Їхні тіла виявили напередодні.

Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб зазначило, що затонулий суховантаж міг перевозити вугілля, незаконно видобуте на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram