ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура завершила розслідування у справі про напад на табір ромів у Львові

Кримінальну справу стосовно організатора і 9 неповнолітніх передано в суд.

Прокуратура завершила розслідування у справі про напад на табір ромів у Львові
Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці завершили досудове розслідування за фактом нападу на табір ромів у Львові. Кримінальну справу стосовно 20-річного організатора і дев'яти неповнолітніх учасників злочинної групи передали до суду, повідомляє прокуратура Львівської області.

20-річного організатора злочинної групи Андрія Тичку підозрюють у скоєнні навмисного вбивства, хуліганстві і в залученні неповнолітніх у злочинну діяльність. Ще двох неповнолітніх також звинувачують в умисному вбивстві. Інших нападників правоохоронці підозрюють тільки в хуліганстві.

У жовтні прокуратура передала в суд також справу стосовно інших чотирьох нападників на ромський табір у Львові. Тому досудове розслідування щодо всіх 14 затриманих завершено.

Нагадаємо, що наприкінці червня 2018 року група школярів на чолі з 20-річним лідером напала на табір ромів, розташований на околиці міста. В результаті сутички загинув 24-річний ром, ще три людини отримали поранення. Поліція встановила, що до нападу причетні 14 осіб - окрім лідера, всі вони виявилися підлітками з львівських шкіл: ЗОШ №36, ЗОШ №83, школи-гімназії імені Симоненка, профтехучилища №57 і ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram