ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час новорічних свят поліція буде працювати в посиленому режимі

У цей період очікується багато публічних заходів.

Під час новорічних свят поліція буде працювати в посиленому режимі
Полиция
Фото: 112

Під час новорічних і різдвяних свят Національна поліція буде працювати в посиленому режимі. Місця масового скупчення людей будуть перевіряти вибухотехніки.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляють на сайті МВС.

"По всій Україні в період новорічних і різдвяних свят очікується багато публічних заходів. Усім органам МВС необхідно скоординувати роботу для забезпечення безпеки в державі під час свят. Перш за все - це організація роботи відповідальних служб, оперативних штабів і ситуаційних центрів. Нам необхідно тримати на контролі і забезпечувати безпеку на кожному заході, в кожному місці масового перебування громадян", зазначив він.

Для забезпечення безпеки в місцях, де проводитимуть масові дитячі святкування, будуть залучати інспекторів ювенальної превенції і шкільних офіцерів Департаменту патрульної поліції. За потреби поліція забезпечить супровід організованих груп дітей.

Яровий також зазначив, що на час новорічних і різдвяних свят розроблено комплекс заходів для забезпечення безпеки і порядку. Наряди поліції максимально будуть перекривати місця масового скупчення людей. Також вони планують створити додаткову слідчо-оперативну групу.

Поліцейські також проводять бесіди з продавцями і покупцями піротехніки про умови торгівлі, зберігання і використання піротехнічних засобів. Крім того, правоохоронці стежитимуть за тим, щоб піротехнічні засоби не використовували в регіонах, де чинні заборони.

Також у ці дні поліція охоронятиме місця культових і церковних споруд. Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич підкреслив, що необхідно посилити засоби безпеки в день святкування Різдва, адже саме на 6 січня заплановано вручення Томосу.

Нагадаємо, поліція також посилить патрулювання поблизу храмів у новорічні і різдвяні свята. До забезпечення порядку на вулицях Києва під час проведення Об'єднавчого собору 15 грудня залучили близько 4 тис. правоохоронців. Екстрених ситуацій зафіксовано не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram