ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеській області через воєнний стан встановили блокпости з бронетехнікою

Вільне переміщення автомобілів, їх виїзд і в'їзд у населені пункти не обмежується.

У зв'язку з введенням воєнного стану в Одеській області встановлено 31 блокпост (7 стаціонарних і 24 мобільних) з бронетехнікою.

Про це інформує прес-служба обласної поліції.

Блокпости розміщені на дорогах державного значення та на під'їздах до обласного центру.

Блокпост в Одеській області
Фото: Нацполіція Одеської області
Блокпост в Одеській області

Відзначимо, що на блокпосту в обов'язковому порядку перебувають співробітники поліції, Національної гвардії і, за необхідності, - вибухотехніки, кінологи, військовослужбовці Збройних сил України і бронетехніка. При цьому на деяких постах правоохоронці несуть службу в цілодобовому режимі, на інших - позмінно.

Вони перевіряють транспортні засоби на предмет виявлення можливих правопорушень і перевезення заборонених предметів, таких як зброя, вибухівка тощо. При цьому вільне переміщення автомобілів, їх виїзд і в'їзд у населені пункти не обмежується.

"Тотального стоп-контролю немає. Зупиняють підозрілі автомобілі, можлива зупинка транспортних засобів з іноземною реєстрацією, тих, які за зовнішніми ознаками схожі на розшукуваних і, звичайно, якщо водій порушує правила дорожнього руху", - наголосив керівник одеської поліції Дмитро Головін.

Також Головін зазначив, що для безперешкодного пересування по території області не обов'язково мати при собі паспорт. У разі його відсутності і за необхідності документи перевірятимуть у режимі онлайн за допомогою електронних баз даних поліції.

Нагадаємо, з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня в 10 областях України, прикордонних з РФ і невизнаним Придністров'ям, було введено воєнний стан.

Це сталося після того, як Росія 25 листопада захопила два українські катери та буксир ВМС ЗСУ в нейтральних водах біля Керченської протоки. У полон було захоплено 24 українських моряків, троє з яких поранені. Підконтрольний Росії суд в анексованому Криму заарештував усіх моряків на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram