ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба назвала умови для пропуску росіян в Україну

Це дипстатус, посвідка на проживання, хвороба чи смерть близьких.

Держприкордонслужба назвала умови для пропуску росіян в Україну
Фото: www.ntv.ru

Громадяни Російської Федерації можуть потрапити на територію України, якщо вони в'їжджають за дипломатичним паспортом, мають дозвіл на довгострокове або постійне проживання або їдуть через хворобу чи смерть близьких.

Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"На цей момент можу говорити про тих іноземців, у тому числі росіян, які мають дипломатичний паспорт, дипломатичний статус в Україні та є обслуговуючим персоналом транспортних засобів, а також якщо громадяни мають, наприклад, дозвіл на довгострокове або постійне проживання в Україні. Або ж це гуманітарний характер поїздки, наприклад, через смерть або хвороби близьких, то таким дозволятимуть в'їхати в Україну", - сказав він.

Демченко також зазначив, що за минулу добу в Україну не змогли потрапити 75 громадян РФ.

"За минулу добу, якщо брати іноземців, то 140 осіб не пропущено. Трохи менш ніж половина з них - це потенційні незаконні мігранти, 75 - громадяни РФ. Причини різні - починаючи з неможливості підтвердити мету поїздки. Дехто не мав належних документів для перетину кордону, частина відвідувала окуповані території України", - пояснив Демченко.

За його словами, іноземцям, які незаконно відвідували тимчасово окуповані території України, не просто відмовляють у в'їзді, а й забороняють в'їзд у країну в майбутньому.

Нагадаємо, Держприкордонслужба обмежила в'їзд у країну громадянам Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років на час воєнного стану. Також Україна закрила в'їзд в анексований Крим для всіх громадян іноземних держав. Перетнути адмінкордон тепер можна тільки за українським паспортом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram