ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС за добу зафіксовано 18 обстрілів, є поранені

Бойовики 7 разів застосували важке озброєння.

У зоні ООС за добу зафіксовано 18 обстрілів, є поранені
Фото: EPA/UPG

У зоні бойових дій на Донбасі в понеділок, 26 листопада, зафіксовано 18 обстрілів з боку бойовиків, у тому числі сім - із застосуванням важкого озброєння. В результаті обстрілу поранення отримали двоє українських військових, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Бойовики обстрілювали позиції українських військ у районах населених пунктів Станиця Луганська, Малинове, Вільний, Луганське, Південне, Верхньоторецьке, Опитне, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине. Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил у районі населеного пункту Малинове супротивник обстріляв з мінометів 120 калібру, а по опорних пунктах біля хутора Вільного, Луганського, Опитного, Гнутового і Водяного вів вогонь з мінометів калібру 82 мм.

За даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ за минулу добу знищено і ще трьох - поранено.

З опівночі вівторка, 27 листопада, бойовики не проявляли вогневої активності.

Нагадаємо, увечері 26 жовтня Верховна Рада України ввела воєнний стан у 10 областях, що межують з Росією, Придністров'ям і мають вихід до моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram