ГоловнаСуспільствоЖиття

У львівському аеропорту затримали пасажира з 17 кг золота

Місцевий житель віз "товар" із Туреччини.

У львівському аеропорту затримали пасажира з 17 кг золота
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки і Державна фіскальна служба затримали в Міжнародному аеропорту "Львів" пасажира, який намагався незаконно провезти 17 кг золота.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Як з'ясувалося, "житель Львова намагався переправити з однієї з країн Близького Сходу на територію нашої держави ювелірні вироби, зокрема - з золота. Правоохоронці затримали зловмисника в Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького при спробі контрабандного ввезення 17 кілограмів "товару". Виявлені предмети направлено на експертизу", - йдеться в повідомленні.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження для притягнення до відповідальності інших осіб, у тому числі деяких працівників митного поста "Львів-аеропорт". Тривають слідчі дії.

Фото: ssu.gov.ua

У ДФС уточнили, що затриманий - пасажир рейсу "Стамбул-Львів". Серед вилученого золота - ювелірні вироби: ланцюжки, сережки, браслети, кільця тощо. Попередня їх оцінна вартість близько 400 тис. доларів США.

Нагадаємо, в серпні співробітники ДФС вилучили велику партію ювелірних виробів, ввезених в Україну з Туреччини поза митним контролем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram